1. Dalmatinska nogometna liga: Kadeti pregazili Neretvu, sigurna pobjeda juniora

1. Dalmatinska nogometna liga: Kadeti pregazili Neretvu, sigurna pobjeda juniora

Ovoga vikenda odigrano je 5. kolo 1. Dalmatinske nogometne lige u kategorijama mlađih pionira, pionira, kadeta i juniora. Mlađi pioniri i pioniri gostovali su na Poljudu kod splitskog Hajduka, dok su kadeti i juniori na domaćem igralištu dočekali Neretvu iz Metkovića.


Mlađi pioniri junački odolijevali


Mlađi pioniri trenera Jure Perkovića, odigrali su vrlo dobru utakmicu na Poljudu protiv svojih vršnjaka. Dugo su odolijevali napadima domaćina, međutim Hajdukova kvaliteta ipak je na kraju došla do izražaja i pobjeda je pripala njima te su na kraju slavili rezultatom 5:0.

HNK HAJDUK SPLIT - NK ABECEDA SPORTA ZDC 5:0 (2:0)

SPLIT - Igralište: Gradski stadion Poljud. Gledatelja: 100. Sudac: Bernard Kasalo (Kaštel Stari). Pomoćnici: Teo Pavić (Split) i Tomislav Kujundžić Lujan (Split). Delegat: Tonći Grozdanić (Split).

HNK HAJDUK: Delić, Zlatar, Vukas, Smodlaka, Damić, Bibić, Sumić, Burić, Matas, Prusina i Bubalo. Još su igrali: Khrystov, Ercegović, Milun, Matas, Tukić i Sanader. Trener: Ante Puljiz.

NK ABECEDA SPORTA ZDC: Jurjević, Mikulić, Bušić, Nimac, Pavičić, Stojanov, Ivčević, Mrva, Vulelija, Škara i Surjan. Još su igrali: Blaslov, Bljaić, Brčić, Vukosav, Ukalović, Baričić. Trener: Jure Perković.


Pioniri poraženi

Pioniri trenera Alena Juričića poraženi su identičnim rezultatom kao mlađi pioniri. Bez obzira na poraz, pružili su dobru igru, borbenost i htijenje. Imali su i nekoliko prigoda za postići pogodak, i to u trenucima kad se lomila utakmica. Međutim, božica Fortuna okrenula im je leđa i nisu uspjeli u svom naumu. 

HNK HAJDUK SPLIT - NK ABECEDA SPORTA ZDC 5:0 (1:0)

SPLIT - Igralište: Gradski stadion Poljud. Gledatelja: 100. Sudac: Teo Pavić (SplitBernard Kasalo (Kaštel Stari) i Tomislav Kujundžić Lujan (Split). Delegat: Tonći Grozdanić (Split).

HNK HAJDUK SPLIT: Pletikosa, Roso, Ivanschuk, Vuković, Slavka, Bilić, Peruzović, Vetma, Buljubašić i Buklijaš. Još su igrali: Peljić, Rajčić, Brkljačić, Šatalić, Šafradin, Mihanović i Komšo. Trener: Marin Nerlović.

NK ABECEDA SPORTA ZDC: Periša, Sikirić, Marelić, Perković, Fabijan, Lacman, Maruna, Katić, Pašeta, Lisica i Kapitanović. Još su igrali: Milošević, Lučić, Čulina, Brkić, Hloušek, Škara i Prtenjača. Trener: Alen Juričić.

Već sljedećeg vikenda, novi izazovi su pred njima, kada na svom igralištu dočekuju makarski Zmaj.

Kadeti melju sve pred sobom

Kadeti trenera Stipe Pavičića, danas su po vrućem i sparnom vremenu na svome igralištu dočekali momčad Neretve. Bio je to ujedno i derbi kola, jer obje momčadi u dosadašnjem dijelu prvenstva jedine su imale sve četiri pobjede. Današnja predstava Pavičićevih pulena, jednostavno je ostavila protivnika bez ikakve šanse da se domogne bilo kakvog pozitivnog rezultata. Karlo Lučić u 14. minuti dovodi nas u vodstvo nakon lijepe akcije. Na 2:0 povisuje sveprisutni Zvonimir Pleslić u 23. minuti. Pred kraj poluvremena, Granić smanjuje rezultat na 2:1, što je ujedno bio i rezultat na poluvremenu. U drugi dio naši kadeti ponovno ulaze furiozno te torpediraju protivnika s čak četiri pogotka. Pogodak za 3:1 zabio je Pleslić, isprativši jednu loptu na drugoj stativi. Projektilom s dvadesetak metara pod gredu, Roko Ivčević povisuje rezultat na 4:1. Karlo Lučić u 75. minuti svojim drugim pogotkom na utakmici povisuje rezultat na 5:1, da bi Niko Predovan u 85. minuti stavio točku na "i" ove fantastične nogometne predstave. Krajnji rezultat na semaforu glasio je 6:1 u našu korist. Čak 22 postignuta gola u pet kola te svega sedam primljenih golova, podatak je koji nam kazuje kako su naši kadeti spremni na najviše domete.

NK ABECEDA SPORTA ZDC - NK NERETVA 6:1 (2:1)

SVETI FILIP I JAKOV - Igralište Nove zore. Gledatelja: 100. Sudac: Matej Zubčić (Pridraga). Pomoćnici: Ivan Zdrilić (Poličnik) i Josip Budan (Podgradina). Delegat: Julijan Eškinja (Gračac). 

NK ABECEDA SPORTA ZDC: Hećimović, Kardum, Vrkić, P. Šakić, Mikulić, Ivoš, Marasović, Ivčević, Lučić, Pleslić i T. Šakić. Još su igrali: Baraba, Trošelj, Olić, Buljat, Memqaj, Čulina i Predovan. Trener: Stipe Pavičić

NK NERETVA: Vidojević, Bebić, Maslać, Volarević, Dominiković, Granić, Vučković, Družijanić, Majstorović ; Pejičić i Batinović. Još su igrali: Proleta, Mateljak, Martinović, Čupić i Jurica. Trener: Marino Komazin.

Juniorima pobjeda i vrh ljestvice

Juniori trenera Božidara Miletića protiv svojih vršnjaka iz Neretve odigrali su jednu čvrstu i borbenu utakmicu te su na kraju slavili rezultatom 2:0. Već u 6. minuti iz jedne uigrane akcije iz auta, s lijeve strane na tridesetak metara od protivničkog gola, Roko Klanac glavom prenosi jednu loptu u šesnaesterac protivnika. Na prebačenu loptu utrčava kao šilo Luka Škara te volejem u suprotni kut nemoćnog gostujućeg vratara zakucava loptu za naše vodstvo od 1:0, zavrijedivši gromoglasan pljesak svih prisutnih. Nakon početnog vodstva, rutinirano kontroliramo igru i posjed te brzim prebacivanjem težišta igre s jedne na drugu stranu ugrožavamo protivnička vrata. Stvorili smo tako nekoliko lijepih prilika, međutim nedostajalo je mirnoće u samoj završnici. U 74. minuti, nakon jednog ubačaja iz kornera, u šesnaestercu gostiju najbolje se snalazi stasiti Ivan Memedović te iz blizine posprema u gol jedan odbijanac za 2:0. Mreže su nakon toga mirovale do kraja utakmice te su sva tri boda sasvim zasluženo ostala u domaćem dvorištu. Tako se momčad trenera Miletića nakon prošlotjednog kiksa vratila starim navikama, a to su pobjede.

NK ABECEDA SPORTA ZDC - NK NERETVA 2:0 (1:0)

SVETI FILIP I JAKOV - Igralište Nove zore. Gledatelja: 100. Sudac: Matej Zubčić (Pridraga). Pomoćnici: Ivan Zdrilić (Poličnik) i Josip Budan (Podgradina). Delegat: Julijan Eškinja (Gračac). 

NK ABECEDA SPORTA ZDC: J. Škara, Pavlović, Božić, Gambiraža, F. Škara, Memedović, Kelava, Rados, Senkić, L. Škara i R. Klanac. Još su igrali: Surać, Matak i Dunatov. Trener: Božidar Miletić.

NK NERETVA: Vidojević, Galov, Gašić, Andačić, Pehar, Ljubičić, Jukić, Puljić, Jurković, Stanković i Rastočić. Još su igrali: Rašić, Popović i Vidović. Trener: Goran Galov

U sljedećem kolu, kadeti i juniori gostuju na Šubićevcu kod momčadi Šibenika.