1. Dalmatinska nogometna liga: Kadetima bod, juniori teško nastradali

1. Dalmatinska nogometna liga: Kadetima bod, juniori teško nastradali

Gostovanje u Sinju u sklopu 7. kola 1. Dalmatinske nogometne lige našim kadetima i juniorima neće ostati u najljepšem sjećanju. Posebno se to odnosi na juniore koji su stradali rezultatom 6:0. Kadeti su pak osvojili bod, i to nakon što su zaostajali dva pogotka. 


Po dva crvena kartona na utakmici kadeta


Kadeti trenera Stipe Pavičić⁩a iščupali su bod na teškom gostovanju u Sinju. Zaostajali su Pavičićevi puleni dva pogotka za domaćinom koji su pogocima Žapera i Jukića otišli rezultatom 2:0 na poluvrijeme. U 63. minuti rekovalescent Lovre Župan smanjuje rezultat na 2:1. 


U 70. minuti utakmice, nakon jednog prekršaja došlo je do međusobnog naguravanja igrača obje momčadi. Ranije pod tuš su osim dva domaća dva igrača morali i naši Paulo Šakić te Matija Mikulić. U igri 9 na 9, naši momci pokazali su da su kvalitetnija momčad te su preko Karla Lučića uspjeli izjednačiti rezultat na 2:2. I nakon toga nastavila se dominacija naših momaka, međutim do pobjedonosnog pogotka ovoga puta nisu mogli. Sve u svemu, vrijedan bod i odlazak kući uzdignutih glava. 


NK JUNAK - NK ABECEDA SPORTA ZDC 2:2 (2:0)

SINJ - Igralište: Gradski stadion u Sinju. Gledatelja: 50. Sudac: Mario Soldić (Hrvace). Pomoćnici: Renato Lacić (Split) i Kristijan Kuduz (Vrlika). Delegat: Dražen Ivanković (Split). 

NK JUNAK: Pašara, Odrljin, Žižić, Mastelić, Podrug, Vuković, Žaper, I. Jukić, D. Jukić, Marić i Ćurković. Još su igrali: Stojanac, Rančić, Mamuzić i Ajduković. Trener: Slaven Lakić. 

NK ABECEDA SPORTA ZDC: Hećimović, Karduma, Vrkić, P. Šakić, Vrkić, Ivoš, Ivčević, Lučić, Marasović, T. Šakić i Pleslić. Još su igrali: Župan i Trošelj. Trener: Stipe Pavičić⁩.


Juniori poraženi teniskim rezultatom


Juniori su poraženi i potučeni do nogu na sinjskom gradskom stadionu. Prošli su gore od Osmanlija daleke 1715. godine kada su se sinjski junaci uz pomoć Gospe sinjske oduprle napadima strašnog osvajača. Ne samo da su se oduprli, već su vješto u kontranapadima kažnjavali i našu najmanju pogrešku. Pogocima Martića i Majića, domaćin je na poluvrijeme otišao rezultatom 2:0. 


U drugom dijelu, naši su juniori krenuli na sve ili ništa. Domaćin se odlično branio te poput strijela jurišao u kontrama ka našem golu i poentirao kad god je dobio priliku za to. Pred sam kraj, naš Luka Škara stigao je promašiti i kazneni udarac. Vratar je pročitao stranu gdje će pucati i obranio njegov udarac. Na kraju rezultat 6:0 u korist domaćina i gorak okus u našim ustima na povratku svojim kućama. 


NK JUNAK - NK ABECEDA SPORTA ZDC 6:0 (2:0)


SINJ - Igralište: Gradski stadion u Sinju. Gledatelja: 50. Sudac: Renatom Lacić (Split). Pomoćnici: Mario Soldić (Hrvace) i Kristijan Kuduz (Vrlika). Delegat: Dražen Ivanković (Split). 


NK JUNAK: Ma. Žižić, Bilokapić, Domjanović, I. Smoljo, Mi. Žižić, Marić, Medvid, Majić, Balić, Poljak i Pašara. Još su igrali: Vrca, Koprčina, A. Smoljo, Pavić, Smodlaka, Maleš i Žuljević. Trener: Zdravko Ćurković. 


NK ABECEDA SPORTA ZDC: Rak, Pavlović, Božić, Gambiraža, Crnjak, F. Škara, Kelava, Senkić, Klanac, L. Škara i Surać. Još su igrali: Predovan, Dunatov, Zubak, Memedović, Vicković, Žilić i Ivković. Trener: Jure Perković. 


Za kadete i juniore nema odmora, jer već sutra gostuju u Solinu kod istoimenog domaćina.