1. Dalmatinska nogometna liga: Kapitalne pobjede mlađih pionira i pionira

1. Dalmatinska nogometna liga: Kapitalne pobjede mlađih pionira i pionira

Kakav vikend za mlađe pionire i pionire. U 24. kolu 1. Dalmatinske lige ugostili smo momčad Slavena iz Trogira i ostvarili velike dvije pobjede. Na taj su način igrači trenera Jure Perkovića i Alena Juričića najavile proboj ka sredini prvenstvene ljestvice i siguran ostanak u ligi i sljedeće sezone među najboljim dalmatinskim klubovima.


Karlo Pašeta junak kod mlađih pionira

U utakmici mlađih pionira viđen je samo jedan pogodak, ali pogodak vrijedan tri boda. Za minimalnu pobjedu od 1:0 i velika tri boda zabio je Karlo Pašeta u 36. minuti utakmice kada je natrčao na jedan odbijanac i s vrha šesnaesterca pogodio nebranjeni dio mreže gostujućih vrata. Taktički je lijepo svoju momčad pripremio trener Jure Perković pa i ne čudi podatak da u drugom dijelu prvenstva primaju manje od jednog gola po utakmici.

Turanj - igralište Krš. Sudac: Zvonimir Sinovčić (Novigrad). Pomoćnici: Tomislav Čulina (Pridraga) i Goran Agičić (Zadar). Delegat: Julijan Eškinja (Gračac).

NK ABECEDA SPORTA ZDC - NK SLAVEN TROGIR 1:0 (0:0)

NK ABECEDA SPORTA ZDC: Milošević, Kapitanović, Hloušek, Fabijan, Gurlica, Marelić, L. Škara, Pašeta, Lučić, Brkić, Benić. Još su igrali: Petričević, Ivčević, Batur, Mrva, Blaslov, A. Škara. Trener: Jure Perković.

NK SLAVEN (T): Matić, Musinov, Ivakić, V. Vrbat, Jakus, Babić, Miše, Perković, Ercegović, I. Vrbat, Šerić. Još su igrali: Knežević, Klarić, Gruić, Kordić, Marić, Ivančev, Medić. Trener: Kaja Nevešćanin.

Pioniri slavili u golijadi, Šakić dvostruki strijelac

Pioniri pod vodstvom trenera Alena Juričića, priredili su nam pravu golijadu i u toj su golijadi na kraju slavili rezultatom 5:3. Dvostruki strijelac bio je Tino Šakić, a po jedan pogodak zabili su Katuša, Olić i Lomtatidze. Došli smo u vodstvo u 14. minuti utakmice preko Mate Katuše. On je u protivničkom šesnaestercu ispremiješao gostujuću obranu i zabio za 1:0. U 16. minuti Vili Brodarić koristi nespretnost u našoj obrani i iz bliza zabija za 1:1. U 21. minuti Lovre Olić s nekih 10 metara dobio je povratnu loptu s desne strane te kirurški precizno pogađa suprotni kut gostujućeg vratara. Tek što se krenulo s centra u drugom poluvremenu, gosti poravnavaju na 2:2 preko Karabatića. Odmah potom Tino Šakić lijepo koristi jednu dubinsku loptu i ponovno nas dovodi u vodstvo, sada je 3:2 na semaforu. Isti igrač u 58. minuti radi dar mar po lijevoj strani gostujuće obrane. Poput strijela prolazi po lijevoj strani te hladnokrvno zabija za 4:2 iz blizine. Nadu gostima u 66. minuti vraća Čarija, smanjivši rezultat na 4:3. Sve dileme oko pobjednika rješava Luka Lomtatidze u posljednjoj minuti utakmice. Sam je s centra krenuo ka golu Slavena, lijepo lažnjakom prevario protivničkog stopera i plasirao loptu po podu za konačnih 5:3 i veliku pobjedu pionira. 

NK ABECEDA SPORTA ZDC - NK SLAVEN TROGIR 5:3 (2:1)

NK ABECEDA SPORTA ZDC: Hećimović, Zurak, Predovan, Čulina, Mikulić, Jurjević, Ušljebrka, Memqaj, Olić, Šakić, Katuša. Još su igrali: Perković, Jurešić, Lomtatidze, Zekanović, Šare, Radić i Djak. Trener: Alen Juričić.

NK SLAVEN TROGIR: Mikulić, Bašić, Žarković, Viljac, Marijanica, Bašić, Rožić, Brodarić, Čarija, Radić, Karabatić. Još su igrali: Novak, Ivakić, Bojić, Matković, Bašić, Mamut i Roško. Trener: Ivan Odak.

U sljedećem kolu dočekujemo momčad Junaka iz Sinja.


1. Dalmatinska nogometna liga: Kapitalne pobjede mlađih pionira i pionira