1. Dalmatinska nogometna liga: Mlađi pioniri "u sridu", starijim pionirima veliki bod

1. Dalmatinska nogometna liga: Mlađi pioniri "u sridu", starijim pionirima veliki bod

Gostovanje u Sinju ove subote u sklopu 7. kola 1. Dalmatinske nogometne lige, mlađim pionirima i pionirima bilo je više nego uspješno te su se kući vratili s 4 boda. 


Anton Škara dvostruki strijelac


Mlađi pioniri trenera Jure Perkovića odigrali su odličnu utakmicu. Taktički i trkački bili su vrlo raspoloženi te su sasvim zasluženo odnijeli kući sva tri boda. U uvodnom dijelu utakmice naredali su puno šansi, ali lopta nije htjela u gol. Domaćina je ipak u 26. minuti načeo Anton Škara, projektilom s desne strane, 15-ak metara od protivničkog gola. Tukao je neobranjivo u suprotni kut domaćeg gola. U sam smiraj prvog poluvremena, točnije u 30. minuti, Ante Vulelija je u maniri Zlatna Ibrahimovića progurao pored domaćeg vratara unutar šesnaesterca jednu dobivenu dubinsku loptu i na poluvrijeme se otišlo našim vodstvom od 2:0.

Ante Domjanović je u 33. minuti iskoristio jednu pogrešku u našoj obrani te svoju momčad vratio u igru. Pritiskali su domaćini, ali nisu uspijevali pronaći pukotine u našoj čvrstoj obrani. 

U zadnjoj minuti utakmice, dobro otvaranje prema protivničkoj polovici u jednoj "blitz krieg" kontri pogotkom završava Anton Škara i rezultat je 3:1 u našu korist. Bio je to Antonov drugi pogodak na utakmici i s pravom je ponio epitet igrača utakmice. Tek što je lopta krenula s centra, sudac je dao znak za kraj susreta i pjevajući se moglo otići kući. 

NK JUNAK SINJ - NK ABECEDA SPORTA ZDC 1:3 (0:2)

SINJ - Igralište: Gradski stadion Sinj. Gledatelja: 50. Sudac: Ante Kosor (Dubrovnik). Pomoćnici: Mario Jadrijević (Sinj) i Toni Barić (Tugare). Delegat: Mario Pinjušić (Stobreč). 


NK JUNAK: Matas, Tenžera, Bilođerić, Mandac, Domjanović, Poljak, Penić, Marunica, Jelinić i F. Jukić. Još su igrali: Budimir, I. Jukić, Marendić, Ivandić, Kuna, Skejo i Labrović. Trener: Robertino Ugrin. 

NK ABECEDA SPORTA ZDC: Jurjević, Mikulić, Bušić, Nimac, Pavičić, Ivčević, Stojanov, Mrva, Vulelija, Škara i Surjan. Još su igrali: Vukosav, Blaslov, Bljaić, Ninčević, Devčić i Ukalović. Trener: Jure Perković. 


Pionirima veliki bod


Nakon mlađih pionira, na igralište su izašli igrači trenera Alena Juričića koji su svojom borbom i igrom pokazali da se mogu nositi i s najboljima u ligi. Organizirana obrana tijekom cijele utakmice te brzi kontranapad, rezultirali su osvojenim bodom. Utakmica je završila rezultatom 0:0. Imali su domaćini lijepih prilika za zabiti gol, ali i ono što obrana nije uspijevala pokriti u pojedinim trenucima utakmice, bravuroznim obranama je to fantastično krotio nesavladivi Niko Periša na našem golu. Pet minuta prije kraja, svoju je šansu dočekao brzonogi Ivan Katić. Uposlen dubinskom loptom od Pavla Cupaća, sjurio se kao strijela ka golu domaćina. Našavši se oči u oči s domaćim vratarem, dojma smo kako mu je ponestalo daha i koncentracije te mu vratar brani udarac. Šteta za propuštenom prilikom, ali svakako čestitke svima na igri i srčanosti koju su pokazali na sinjskom gradskom stadionu. 


NK JUNAK SINJ - NK ABECEDA SPORTA ZDC 0:0


SINJ - Igralište: Gradski stadion Sinj. Gledatelja: 50. Sudac: Mario Jadrijević (Sinj). Pomoćnici: Ante Kosor (Dubrovnik) i Toni Barić (Tugare). Delegat: Mario Pinjušić (Stobreč). 


NK JUNAK: Vučemilo, Križanović, Cvrlje, Šušnjara, Prelas, Kotarac, Barać, Skejo, Ćurković, Paštar i Buljan: Još su igrali: Grčić, Čugura, Medvid, Vujčić, Jelenić i Jazidžija. Trener: Slaven Lakić. 


NK ABECEDA SPORTA ZDC: Periša, Sikirić, Marelić, Perković, Kapitanović, Pašeta, Katić, Lacman, Šare, Maruna i Fabijan. Još su igrali: Cupać, Lisica, Hloušek, Brkić i Lučić. Trener: Alen Juričić.