1. Dalmatinska nogometna liga: Pioniri protiv splitskih Bilih odigrali utakmicu sezone

1. Dalmatinska nogometna liga: Pioniri protiv splitskih Bilih odigrali utakmicu sezone

Protekli vikend, mlađi pioniri i pioniri, ponovno su imali dvostruki program. Ritam utakmica je jači nego za vrijeme Boxing daya u engleskoj Premier ligi. Najprije su u subotu gostovali u Splitu kod Hajduka, da bi već u nedjelju dočekali momčad Župe Dubrovačke. Kako je sve prošlo, pročitajte u nastavku.


Pašetin eurogol za što brži zaborav poraza


Mlađi pioniri su u stobrečkom Blatu odigrali utakmicu protiv svojih vršnjaka iz splitskog Hajduka. Utakmica je završila porazom od 6:1. Za sve koji uživo nisu pratili utakmicu, malo previsok rezultat. Hajduk je poveo sredinom prvog dijela utakmice. Karlo Pašteta je je majstorski zabio s nekih dvadesetak metara, tukavši po podu, kirurški precizno u malu mrežu, nedohvatljivih za nemoćnog domaćeg vratara. Bilo je to pet minuta prije odmora. Pred kraj prvog poluvremena domaćin autogolom dolazi do vodstva od 2:1, velika šteta. U zadnjoj minuti poluvremena, usmjeravaju utakmicu na svoj mlin, na semaforu je 3:1. U drugom dijelu nizale su se šanse s obje strane. Domaćin zabija, mi ne i stoga je rezultat u konačnici glasio 6:1 u korist domaćina. 


Majstorija Mate Katuše za ogroman bod

Utakmicu koju su odigrali pioniri pod vodstvom trenera Alena Juričića, spada u rubriku senzacije. Senzacije po rezultatu, ne i po prikazanoj igri, jer su pioniri odigrali fantastičnu utakmicu, prikazali dojmljiv nogomet i milimetarski bili do pobjede. Kad su domaćini svega 15 minuta prije kraja utakmice poveli 2:0, svi prisutni gledatelji pomislili su da je kraj utakmice i da je samo pitanje s koliko će razlike Hajduk na kraju slaviti. Svi su to mislili osim trenera Juričića i njegovih nogometnih ratnika. Već u 55. minuti, najstrožu kaznu koju je iznudio Mate Katuša, Tino Šakić pretvara u pogodak. Pet minuta prije kraja utakmice, krvoločan prodor Herolinda Memqaja, izlazak vratara sa svog gola, vješto koristi ubojiti Mate Katuša i lob udarcem s nekih 25 metara iskosa pogađa neobranjivo za 2:2. U zadnjoj minuti utakmice, neumorni Memqaj izlazi sam pred domaćeg vratara, puca, ali lopta završava tik pored vratnice i to je kraj. Svakome po bod u ovoj nadasve uzbudljivoj nogometnoj predstavi. Pioniri su još jednom pokazali kako se nositi s ponajboljim dalmatinskim momčadima, a to mogu samo karakterne momčadi i momčadi s pobjedničkim mentalitetom.

Pašteta za bod

U nedjelju su pak mlađi pioniri trenera Jure Perkovića dočekali momčad Župe Dubrovačke i osvojili bod. Matej Crnjak je u 25. minuti utakmice goste doveo u vodstvo. U 42. minuti Karlo Pašteta vraća stvari na početak. Igrala se zadnja minuta utakmice, kada Pašteta rado dar mat po lijevoj strani, izlazi sam ispred vratara, međutim, njegov lukavi udarac kroti gostujući vratar, i svakome po bod.


Dva pogotka Tina Šakića

Pioniri su svoju utakmicu protiv Župe Dubrovačke otvorili jako loše te su već u uvodnim minutama imali dva gola zaostatka. Težak teren te nekoliko izostanaka, kumovali su porazu u ovoj utakmici. Dvama kaznenim udarcima koje je iznudio Mate Katuša, vraćali smo se na pogodak zaostatka, ali to je bilo sve od nas. Oba puta je najstrožu kaznu realizirao hladnokrvni Tino Šakić.  Na kraju pobjeda gostiju od 4:2 i bodovi su zasluženo otišli prema jugu Hrvatske. 


U sljedećem kolu dočekujemo momčad Zadra.