1. ŽNL: Seniori se porazom oprostili od 2022.

1. ŽNL: Seniori se porazom oprostili od 2022.

PRIVLAKA - Igralište Sabunike.

Sudac: Ivan Zdrilić. Pomoćnici: Ivan Čačić i Petar Martić. Delegat: Tomislav Radman.

Strijelci: Bugarija 1:0 (18'), Čvrljević 2:0 (66')

SABUNJAR: Žilić, Glavan, Mustać (od 60' Čvrljević), Miletić, Kovač (od 68' Vukšević), J. Jurlina, M. Jurlina (od 74' Pinčić), Bašić, Vrsaljko, Škara, Bugarija. Trener: Jurica Lonić.

ABECEDA ZDC: Kalcina, Dokoza, Crnjak, F. Škara, Sudinja (od 56' Š. Župan), J. Župan, Pavičić, L. Škara, Gambiraža, Šarić (od 68' Dunatov). Trener: Marin Miletić.


Posljednje kolo jesenskog dijela prvenstva Abeceda ZDC gostovala je kod privlačkog Sabunjara. U uvodnih pola sata ekipa iz Murvice imala je blagi posjed na terenu, ali prilike su se pisale samo na strani žutih domaćina. Već u 2. minuti sa 20-ak metara zaprijetio je Bašić, a lopta je prošla tik uz vratnicu. U 16. nova velika prilika za domaćina, Miletić je izašao sam na vratara Kalcinu, ali je njegove namjere pročitao mladi vratar Abecede. Dvije minute poslije Sabunjar je poveo. Lijepo je Toni Bugarija nanizao nekoliko igrača Abecede te s ruba šesnaesterca kirurški precizno pogodio donji lijevi kut Kalcininog gola za 1:0. Do kraja prvog dijela pokušavali su Sabunjari preko M. Jurline i Mustaća, ali njihovi udarci bili su neprecizni. U drugi dio Abeceda je ušla otvorenijeg garda. Već u 46. minuti prijeti J. Župan, ali njegov udarac ukrotio je vratar Žilić. U 49. Kovač ima izglednu situaciju kada izlazi na Kalcinu, ali je i njegove namjere pročitao. U 57. minuti stativa je ispriječila Lučića da izjednači. U 60. minuti najveća prilika Abecede, Lučić je iskosa pucao, vratar Žilić obranio, a u nastavku akcije lopta dolazi do Š. Župana koji promašuje prazna vrata. Ubrzo nakon toga slijedi kazna, nakon brzo izigrane akcije u 66. minuti lopta dolazi do Čvrljevića koji postavlja konačnih 2:0. Do kraja susreta Sabunjar je zadržao prednost koja je ih je dovela do tri boda za kraj jeseni.