1. ŽNL: Težak poraz u Bibinjama

1. ŽNL: Težak poraz u Bibinjama

BIBINJE - Igralište Franko Lisica.

Sudac: Josip Budan. Pomoćnici: Roko Pavičić i Petar Martić.

Strijelci: Jurjević-Adžić 1:0 (18'), Jurjević 2:0 (31'), Nović 3:0 (63'), Jurjević 4:0 (67'), Jurjević-Adžić 5:0 (77'), Bugarija 6:0 (90').

BIBINJE: M. Lisica, Režan, Glavić, Čirjak (od 66' L. Lisica), Nović, Lukić (od 61' Bugarija), Bralić (od 61' Sekula), Jurjević, Jurjević-Adžić, Milanović (od 66' Osmančević), Gambiraža (od 69' Stanojević). Trener: Vlado Mandić.

ABECEDA ZDC: Kalcina, Dokoza (od 36' Lisica (od 72' Dražić)), Gagula, Miočić, F. Škara, J. Župan (od 46' L. Škara), Surać (od 56' Š. Župan), Lučić, Gambiraža, Crnjak, Šarić (od 66' Čirjak). Trener: Marin Miletić.


Nogometaši Abecede ZDC u 12. kolu 1. ŽNL gostovali su u Bibinjama t su teško poraženi visokim rezultatom 6:0. Od početka susreta Bibinjci su bile gazde na svom terenu. Poveli su u 18. minuti kada je nesmotrenost gostujuće obrane iskoristio N. Jurjević-Adžić i poentiriao za 1:0. Nakon toga redale su se šanse ispred gola Kalcine, ali je mladi vratar Abecede moglo bi se reći prvo ime prvog dijela susreta. U 31. minuti Bibinje su povećale vodstvo kada je nakon kornera najviši u skoku M. Jurjević za 2:0. Do kraja poluvremena „trupe“ Vlade Mandića mogle su i do trećeg pogotka iz kaznenog udarca, ali je namjere Bralića pročitao Kalcina.

U drugom dijelu Bibinje su nastavila u istom tonu. Na 3:0 poveli su u 63. minuti kada na odbijenu loptu na rubu kaznenog prostora natrčava  Nović i topovskim udarce para mrežu Kalcine. U 67. već je 4:0 kada je opet nakon kornera najviši u skoku M. Jurjević. U 77. minuti pukla je petarda u Bibinjama kada je na nakon obrane Kalcine odbijanac pokupio Nino Jurjević. Konačnih 6:0 postavio je iskusni M. Bugarija u samom finišu dvoboja. Jesensku dionicu Bibinje će zaključiti na domaćem terenu protiv Velebita, dok će se „Školarci“ za visoki poraz pokušati iskupiti na gostovanju u Privlaci.