23. KOLO 1. ŽNL: Rapsodija u Zemuniku, četiri pogotka nezaustavljivog Josipa Gagule

23. KOLO 1. ŽNL: Rapsodija u Zemuniku, četiri pogotka nezaustavljivog Josipa Gagule

Igralište Lužine u Zemuniku Donjem, današnjeg sunčanog popodneva, bile su poprište nogometnog spektakla kojeg su priredili domaćin Zemunik i gost Abeceda sporta ZDC. Igrači Marina Miletića, pokazali su momčadski karakter i na kraju su slavili teniskim rezultatom 6:3. Poker pogodaka postigao je nezaustavljivi Josip Gagula, kapetan naše momčadi. 

Igrala se 13. minuta utakmice kada je Josip Župan postigao pogodak za naše vodstvo od 1:0. Iako Josip već duže vremena vuče ozljedu zbog koje treba mirovati, to ga nije spriječilo da dođe pomoći svojoj momčadi u borbi za bodove.

Matija Lučić u 20. minuti domaćinima donosi izjednačenje. Sada je na semaforu 1:1. Treba napomenuti kako su obje momčadi krenule u utakmicu otvorenog garda, u želji za pobjedom. 

Početkom drugog dijela, točnije u 49. minuti utakmice, Josip Gagula zabija pogodak iz opravdano dosuđenog kaznenog udarca te nas dovodi u vodstvo od 2:1. Isti igrač ponovno je na sceni u 54. minuti kada vješto zabija za vodstvo od 3:1. 

David Alić, netom što je ušao u igru, zabija za naše vodstvo od 4:1. Još jednom je trener Miletić pokazao kako ima nos za napraviti pravovremene izmjene. 

Nakon Alićeva gola, kapetan Gagula je opet u središtu pozornosti. Najprije u 68. minuti zabija pogodak za 5:1, da bi u 70. minuti, svojim četvrtim pogotkom na utakmici, okrunio svoju današnju veličanstvenu igru, povećavši naše vodstvo na 6:1. 

Dvama pogocima Nikole Katuše, u 71. minuti za 6:2 te u 73. minuti iz kaznenog udarca za 6:3, domaćin je samo ublažio poraz. 

Treba svakako napomenuti da je danas svoje prve seniorske minute upisao mladi šesnaestogodišnji Duje Marasović koji je pokazao da se radi o velikomklupskom potencijalu te mu ovim putem čestitamo na prvom seniorskom nastupu.

ZEMUNIK - Igralište Lužine. Gledatelja: 50. Sudac: Josip Budan (Podgradina). Pomoćnici: Josip Katuša (Raštane Donje) i Marko Narančić (Pridraga). Delegat: Šime Crnjak (Podgradina).

NK ZEMUNIK - NK ABECEDA SPORTA ZDC 3:6 (1:1)

NK ZEMUNIK: Bukvić, Šare, D. Buljat (od 85. Brkić), P. Tokić, Mandić, Margarin, I. Buljat, Lučić, B. Tokić, Župan, Katuša. Trener: Raphael Sušić.

NK ABECEDA SPORTA ZDC:  J. Škara, Dokoza (od 60. Alić), Marasović, (od 68. Vicković), F. Škara, Lisica (od 69. Dunatov), L. Škara, Jelenić, Župan, Tulumović (od 46. Pavičić), Marić, Gagula. Trener: Marin Miletić.