26. kolo 1. ŽNL: Seniori nadoknadili nemoguće

26. kolo 1. ŽNL: Seniori nadoknadili nemoguće

Utakmicama 26. kola, spušta se zastor na sezonu 2022./'23. 1. Županijske nogometne lige. Naši su seniori jučer na igralištu Športskog centra Višnjik, po lijepom i sunčanom vremenu ugostili momčad Sabunjara iz Privlake te su osvojili veliki bod

Kada se uzme u obzir da smo do 77. minute utakmice zaostajali čak tri pogotka, onda osvojeni bod dobiva još veću dimenziju te zorno pokazuje kakav karakter ima momčad trenera Marina Miletića.

Sabunjaru tri pogotka razlike na poluvremenu

No, krenimo kronološki. U 7. minuti utakmice, vižljasti Roko Kovač dovodi Sabunjar u vodstvo od 1:0. U 20. minuti, gostujući kapetan Zvonimir Glavan povisuje na 2:0. Jurica Jurlina u 35. minuti zabija za sada već ogromnih 3:0. 

Ogroman karakter 

Izgleda da su promjene na poluvremenu te jezikova juha trenera Miletića urodili plodom te smo u drugom poluvremenu gledali sasvim drugu utakmicu. Na semaforu je sve do 77. minute stajao rezultat od 3:0 u korist gostiju koji su se predstavili u odličnom izdanju. Najprije Luka Tulumović smanjuje na 3:1. Potom Matija Surać u 85. minuti zabija za 3:2, da bi u debeloj sudačkoj nadoknadi kada su svi već mislili da je kraj, rezultat poravnao Roko Gambiraža koji prerasta u junaka ove zanimljive nogometne predstave na Višnjiku. 

Zadovoljavajući rezultat na kraju sezone

Osvojenih 11 bodova od mogućih 15 u zadnjih pet utakmica, odličan je rezultat za naše seniore. Na kraju prvenstvene trke, osvojeno je 8. mjesto, koje nas smješta u zlatnu sredinu županijskog nogometa s osvojena 33 boda, što je sasvim zadovoljavajuće.

Čestitke Bibinju

Još jednom ovim putem cjelokupna Abecedina obitelj čestita Nogometnom klubu Bibinje na tituli prvaka i želi im sreću u kvalifikacijama za popunu 3. Nogometne lige-jug. 

Zapisnik s utakmice

NK ABECEDA SPORTA ZDC - NK SABUNJAR 3:3 (0:0)

NK ABECEDA SPORTA ZDC: J. Škara, Gambiraža, Zubak, Jelinić (od 46. Surać), Lisica, Klanac (od 46. A. Gagula), Sudinja (od 46. L. Škara), Alić od 46. F. Škara), Tulumović, Marić, J. Gagula. Trener: Marin Miletić.

NK SABUNJAR: Žilić, Aleksić, M. Jurlina, Miletić, Mišolongin, Ninčević (od 60. Pinčić), Glavan, Kovač, J. Jurlina, Bašić, Bugarija. Trener: Jurica Lonić.