Kup Debeljaka 2023.: Papalinama zlatno odličje, Ivan Jurjević najbolji vratar turnira

Kup Debeljaka 2023.: Papalinama zlatno odličje, Ivan Jurjević najbolji vratar turnira

Kakav vikend je iza papalina našeg kluba, dječaka rođenih 2016. godine. Oni su pod vodstvom trenera Roberta Viduke, u konkurenciji 8 momčadi, nastupili na Kupu Debeljaka 2023. i okitili se zlatnim odličjem. 

Put do zlata nije bio nimalo lagan, što je dokaz da su na turniru nastupile vrlo kvalitetne momčadi. 

Svojom igrom, željom za pobjedom, trkom i prisebnošću u trenucima izvođenja penala, sasvim zasluženo se momčad trenera Roberta Viduke našla na samom tronu. 

Naša momčad bila je smještena u grupi B. U prvom kolu minimalna pobjeda protiv Zadarnove. Krajnji rezultat glasio je 1:0 u našu korist. U drugom kolu odigrali smo bez pogodaka protiv Zlatne luke. U trećem kolu grupne faze, s visokih 7:2 nadigrali smo momčad Galovca

Nakon toga je uslijedila knockout faza natjecanja, a prva prepreka ka naslovu bila je momčad Arbanasa. Utakmica je u regularnom dijelu završila neriješenim ishodom, bilo je 2:2 te se pristupilo izvođenju penala. Naša momčad bila je prisebnija te s ukupnim rezultatom 4:2 prolazi u finale. 

Tamo nas je ponovno čekao susret protiv momčadi Zadarnove. Finalna utakmica bila je dinamična, s pregršt lijepih poteza, međutim, pobjednika u regularnom dijelu nismo dobili, jer je rezultat glasio 1:1. Ponovno se pristupilo izvođenju penala u kojima su naši igrači ponovno pokazali prisebnost i znanje te s ukupnih 4:3 osvajaju turnir. 


Erupcija oduševljenja i veliko slavlje mogli su krenuti. 

Uz osvojen pehar i zlatno odličje, naš vratar Ivan Jurjević, proglašen je najboljim vratarem turnira. 

Sve čestitke treneru Viduki i njegovim dječacima. 

Sastav zlatnih papalina izgledao je ovako:

Ivan Jurjević, Tonči Torbarina, Niko Prtenjača, Tonči Peša, Mate Gudelj, Ivan Kolega, Lukas Banović, Niko Vuković, Marko Fatović. Trener: Roberto Viduka.