Međužupanijska nogometna liga tića: Fantastični tići tricom ispratili Zadar

Međužupanijska nogometna liga tića: Fantastični tići tricom ispratili Zadar

Ovoga vikenda, započelo je natjecanje u Međužupanijskoj nogometnoj ligi tića. Odmah na početku veliki županijski derbi, u kojem su se sastali naši tići s tićima Zadra. Svi prisutni gledatelji mogli su gledati vrhunsku nogometnu predstavu. Naši su tići zasluženo došli do pobjede i slavili su rezultatom 3:1.


Znali su tići trenera Nina Novakovića kakva ih utakmica čeka već na samom startu prvenstva. Cijeli tjedan upijali su trenerove taktičke zamisli te ih primijenili na današnjoj utakmici. Svi su se borili kao jedan, trčali, uklizavali, bacali se na glavu, bili su momčad u svakom smislu te riječi. Kada tako odigraš, rezultat nikada ne izostaje. 

Već u 3. minuti utakmice, nezaustavljivi Antiša Birkić dobiva jednu dubinsku loptu te se kao vjetar sjurio ka protivničkom golu te hladnokrvno matirao protivničkog vratara. Nakon početnog vodstva, imali smo još nekoliko lijepo izrađenih prilika, no nedostajalo je preciznosti u završnici.

Jurica u 27. minuti poravnava rezultat na 1:1. Koliko su glavama bili u utakmici dječaci trenera Novakovića, govori činjenica da ih čak ni primljeni pogodak nije omeo u nastojanjima da se domognu pobjede u ovoj utakmici. 

Na samom izdisaju 40. minute, Josip Kamber  poput munje sjurio se po lijevom boku, našao se oči u oči s protivničkim vratarem, zaobilazi ga te iz bliza zabija za naše vodstvo od 2:1.

Uz kapetanski odigranoj utakmici, neumornog kapetana Antonija Glavana, veliko osvježenje u našoj igri, bio je ulazak Ivana Kraljeva. U 46. minuti utakmice, jednu loptu koja je s desne strane išla u korner, brzinom  geparda stiže Antiša Birkić, zavrće je beckhamovski u protivnički šesnaesterac, a Ivan Kraljev ju dočekuje kao poklon te trzajem glavom u stilu nezaboravljenog Olivera Bierhoffa posprema za velikih 3:1 i erupciju oduševljenja na tribinama. Bio je to i konačan rezultat utakmice te se pjesma Maksimalno u izvedbi popularnog Jole mogla zaoriti domaćom svlačionicom.

Ovom pobjedom, generacija dječaka rođenih 2013. godine, po tko zna koji put dokazala je da se radi o izrazito talentiranoj i radišnoj generaciji, a ništa ne bi bilo moguće da tim malim dječjim orkestrom ne ravna trener Nino Novaković kao dirigentskom palicom Alan Bjelinski.

NK ABECEDA SPORTA ZDC  - HNK ZADAR 3:1 (1:0)

TURANJ - Igralište: Krš. Gledatelja: 100. Sutkinja: Paula Bačić. Delegat: Ante Dokoza (Murvica).

NK ABECEDA SPORTA ZDC: Miloševski, Zrilić, Barić, Tolić, Matić, M. Birkić, Jurjević, A. Birkić, Glavan. Još su igrali: Kamber, Stojčević, Kraljev, Modrić i Kokić. Trener: Nino Novaković.

HNK ZADAR: Ješe, Jurica, Režan, Boca, Brkić, Šestan, Lacman, Smokrović i Jerak. Još su igrali: Zekanović, Knežević, Domić i Majić. Trener: Jurica.