1. Dalmatinska nogometna liga: Juniori deklasirali stobrečki Primorac

1. Dalmatinska nogometna liga: Juniori deklasirali stobrečki Primorac

U svega nekoliko dana, naši kadeti i juniori imali su dvostruki program u 1. Dalmatinskoj ligi. Najprije su u nedjelju gostovali na Poljudu kod splitskog Hajduka u sklopu redovnog 29. kola, da bi jučer kao domaćini dočekali stobrečki Primorac u zaostalim utakmicama 28. kola. 

Kadeti pokleknuli

Kadeti trenera Stipe Pavičića nisu se baš najbolje proveli na Poljudu. Devet pogodaka u njihovoj mreži nije slika onoga što se događalo na samom igralištu. Trčali su, borili su se i dali sve od sebe naši kadeti, ne bi li barem došli do pogotka, no sreća im je ovoga puta okrenula leđa. Položili su časno i dostojno svoje oružje. 

Poraz juniora, ali i zadovoljstvo odigranim

Juniori trenera Jure Perkovića poraženi su minimalnim rezultatom 1:0, i to u sam smiraj utakmice, kada je Carev zabio za domaćina i donio im veliku pobjedu. Nogomet koji su prezentirali naši juniori, rijetko se viđa na dalmatinskim nogometnim travnjacima te su dobili na kraju utakmice ogroman pljesak svih prisutnih, a najviše veseli zadovoljstvo i osmijeh na njihovim licima, bez obzira na minimalan poraz. Sportskim žargonom kazano, ostavili su srce na terenu. Bravo dečki!

Kadeti igrali, Primorac ih kažnjavao

U jučer odigranoj utakmici, našu su kadeti poraženi na domaćem igralištu od stobrečkog Primorca. Bilo je 2:1 u korist gostiju. Odličan nogomet prikazali su igrači trenera Stipe Pavičića, posebno u prvom poluvremenu. Međutim, jučer ih realizacija nije najbolje išla, što je gost iskoristio i kažnjavao ih i za najmanji propust. Šteta, s obzirom na sami odnos snaga na igralištu. Gosti su poveli u 52. minuti preko Palade. Naši kadeti do izjednačenja su došli u 68. minuti preko Ivana Ivkovića. Tafra već u 72. minuti zabija za vodstvo gostiju od 2:1, a to je bio i konačan rezultat ove nadasve zanimljive nogometne predstave. 

Rapsodija juniora

Ono što nije uspjelo kadetima, itekako je za nogom pošlo juniorima trenera Jure Perkovića. Oni su s visokih 5:1 nadigrali svog protivnika. Odigrali su juniori jednu odličnu utakmicu, te su lepršavom igrom i laganim dolascima u završnicu slomili protivnika i na kraju slavili ovako visokim rezultatom. Lucidni Šime Župan već je u 5. minuti utakmice načeo gosta za vodstvo juniora od 1:0. Ljevonogi Filip Škara u 23. minuti zabija za vodstvo od 2:0. Još jedan Župan, ovoga puta Josip, zabija za visokih 3:0. Da ne prođe sve tako glatko, pobrinuo se Brstilo koji u 52. minuti smanjuje na 3:1. Igrala se 56. minuta kada Josip Župan ponovno stupa na scenu te zabija u 4:1. Gostima čavao u lijes zabija Luka Škara u 62. minuti, za konačnih 5:1.

Županijski derbi za kraj sezone

Kakav bi to kraj sezone bio da nas na kraju ne čeka šlag na torti. U nedjelju je zakazan županijski derbi u kojem dočekujemo momčad Zadra. U prvom dijelu prvenstva, obje utakmice ponudile su nam sve ono najbolje u županiji, prezentiran je nogomet na visokoj razini i ne sumnjamo da će tako biti i ovoga puta. Za tu utakmicu, omogućili smo i svim gledateljima prijenos uživo. Susreti su to koji se ne propuštaju.