1. Dalmatinska nogometna liga: Kadeti i juniori fantastično otvorili sezonu

1. Dalmatinska nogometna liga: Kadeti i juniori fantastično otvorili sezonu

Proteklog vikenda započela su natjecanja u 1.Dalmatinskoj nogometnoj ligi za sve mlađe kategorije. U subotu se lopta zakotrljala na svim dalmatinskim nogometnim igralištima, ponovno svakodnevno živimo i uživamo u najljepšoj sporednoj stvari u životu.

 

Mlađi pioniri i pioniri, svoj su put u novoj sezoni otvorili na jugu Lijepe naše, točnije u Župi Dubrovačkoj. Tradicionalno je to teško gostovanje za nas, zbog dugog putovanja, a domaćin gostoljubiv kao i uvijek. Nesnosna vrućina u ovom dijelu godine, otežavala je momčadima da pokažu sve ono što su uvježbavali tjednima unazad. Mlađi pioniri trenera Jure Perkovića odigrali su odličnu utakmicu, imali su više od igre, međutim, sreća im je okrenula leđa te su poraženi na kraju utakmice rezultatom 2:0. Pioniri trenera Alena Juričića, imali su vodstvo od 1:0 nad Župljanima, vrlo lijep pogodak zabio je Ivan Katić. Međutim, pred sam kraj prvog dijela, domaćin dolazi do izjednačenja. U drugom poluvremenu, spretniji i sretniji bili su igrači Župe Dubrovačke te su na kraju pobijedili rezultatom 3:1.

 

Već u utorak, odigrano je 2. kolo, u kojem smo na domaćem igralištu dočekali momčad Solina. Nakon teške bitke cijelu utakmicu, pobijedili smo s visokih 4:0. Strijelci za našu momčad bili su Šimun Perković, Ivan Katić, Ivan Lacman i Karlo Hloušek.

Mlađi pioniri su pak u jednoj odličnoj utakmici i golijadi pobijedili svoje vršnjake iz Solina rezultatom 5:3. Frane Surjan dvaput je tresao protivničku mrežu, izborio također kazneni udarac kojeg je u gol pretvorio Ante Vulelija, dovoljno da ponese epitet igrača utakmice. U strijelce su se još upisali Anton Škara i Tonći Mrva.

Osvojeno je ogromnih šest bodova te se toplo nadamo da će bodovni saldo rasti već u sljedećem nogometnom izazovu, kada mlađi pioniri i pioniri gostuju na Parku mladeži kod momčadi Splita.

 

Kadeti i juniori, svoju su novu ligašku sezonu započeli u svom dvorištu. Dočekali su momčad Omladinca iz Vranjica. Najprije su u akciju krenuli kadeti. Oni su došli do sigurne pobjede, slavivši rezultatom 3:0. Dvaput se u strijelce upisao kapetan Duje Marasović, dok je točku na „i“ stavio nezaustavljivi Karlo Lučić.

 

Juniori su teniskim rezultatom pobijedili svoje vršnjake iz Vranjica, bilo je 6:2. Luka Škara se prometnuo u prvo ime utakmice, utrpavši hattrick. Njegov prezimenjak Filip jednom se upisao u strijelce, a isto je pošlo za nogom Matiji Suraću i Roku Gambiraži.

 

U srijedu pak, kadeti i juniori gostovali su u Crnom kod Dalmatinca u sklopu 2. kola 1. Dalmatinske nogometne lige. Kadeti trenera Stipe Pavičića  nakon teške bitke slavili su rezultatom 5:3. Karlo Lučić i kapetan Duje Marasović, dvaput su tresli mrežu domaćina, a veliku pobjedu u Crnom okrunio je Zvonimir Pleslić.

Juniori su furiozno krenuli u prvenstvo te su pobjedom nad Omladincem najavili odličnu jesen. Oni su u Crnome svladali svoje vršnjake s visokih 11:2. Pomalo zvuči nevjerojatno, međutim iza njih su mukotrpne pripreme koje su prošli pod ravnanjem kondicijskog trenera Zvonimira Ucovića. Stoga i ne čudi da su protutnjali kroz Crno. Roko Klanac već u 2. minuti utakmice najavljuje sjajnu predstavu naših juniora. Hattrick su postigli Matija Surać i Filip Škara. Ratoborni Marin Senkić dvaput se upisao u strijelce. Ivan Ivković dodao je još jedan pogodak, a jedan pogodak bio je autogol.

U sljedećem kolu, kadeti i juniori dočekuju momčad Dugopolja.