1. ŽNL: Pobjeda seniora za mirniji nastavak sezone

1. ŽNL: Pobjeda seniora za mirniji nastavak sezone

Jučer su naši seniori u sklopu 11. kola 1. ŽNL ugostili benkovački Velebit i slavili su rezultatom 4:2. U veoma bitnoj pobjedi, istaknuo se dvostruki strijelac Roko Klanac. 

Bila je to treća prvenstvena pobjeda za pulene trenera Marina Miletić⁩a i već se polagano uhvatio priključak s momčadima koje zauzimaju sredinu prvenstvene ljestvice. 


Uz vrlo dobru igru, na predah odlazimo vodstvom od 2:0. Najprije nas je Roko Klanac u 27. minuti utakmice doveo u vodstvo od 1:0, da bi svega dvije minute kasnije, točnije u 29. minuti, Ivan Ivković zabio za 2:0.


U 48. minuti utakmice, Klanac nam svojim drugim pogotkom na utakmici donosi prednost od 3:0, a Luka Škara u 65. zabija za visokih 4:0.


Gosti iz Benkovca preko Luke Petrovića, u 71. i 87. minuti, ublažavaju poraz i utakmica je završena rezultatom 4:2 u našu korist. 


Bila je to pobjeda u čast svih onih koji su položili svoje živote na oltar domovine u Domovinskom ratu. Vječna im slava i hvala. 


ZADAR - Igralište: Šc Višnjik. Gledatelja: 50. Sudac: Andi Čačić (Zadar). Pomoćnici: Ivan Čačić i Paula Babić (oboje Zadar). Delegat: Ante Prtenjača (Zadar). 


NK ABECEDA SPORTA ZDC - NK VELEBIT (B) 4:2 (2:0)


NK ABECEDA SPORTA ZDC: Rak, Marić, Gambiraža, Ivković, Sudinja (od 58. Rados), Surać, Škara, Marasović (od 81. Memedović), Klanac (od 66. Tulumović), Žilić, Pavlović (od 66. Zubak). Trener: Marin Miletić. 


NK VELEBIT (B): Brkljača, Matovina (od 46. Josip-Jurjević), Šušak, Čirjak, J. Bačić, K. Bačić, Filipović, Rašić (od 66. Tadić), M. Bačić (od 58. Petrović), Duvnjak (od 58. Mikulić), Hasanović. Trener: Šime Kardum.