Jurjevićev memorijal: Mlađim pionirima srebro

Jurjevićev memorijal: Mlađim pionirima srebro

Na pomoćnim igralištima s umjetnom travom Športskog centra Višnjik, protekla dva tjedna održavao se 7. po redu Memorijalno humanitarni malonogometni turnir Antonio Jurjević koji se igrao u tri konkurencije, i to redom dječaka, seniora i veterana. Svoj nastup na turniru imali su i dječaci rođeni 2011. godine. Oni su na kraju osvojili srebrno odličje. U finalu su poraženi od momčadi HNK Zadar. 


Pod vodstvom trenera Roka Prtenjače, mlađi pioniri su lakoćom prošli grupu fazu natjecanja, gdje su redom padale momčadi Galovca, Pakoštana i Hrvatskog viteza iz Posedarja. 

U četvrtfinalu ih je čekala vrlo dobra momčad Dalmatinaca koju su pobijedili rezultatom 2:1.

Iako su do pred kraj polufinalnog susreta gubili od momčadi Velebita iz Benkovca 1:0, furioznom završnicom slavili su na kraju rezultatom 2:1.

U velikom finalu čekao ih je Zadar. Veći dio utakmice, odlično su se držali, međutim, pobjeda je ipak pripala dječacima Zadra, a rezultat je bio 5:0 u Zadrovu korist. 

Bez obzira na poraz u finalu, odigrali su cijeli turnir na visokoj razini, a kratku izjavu dao nam je i trener Prtenjača:

- Pohvalio bih svoje igrače na odlično odigranom turniru i prezentaciji nogometne igre. Svojim zalaganjem i ponašanjem na terenu, predstavili su klub u najboljem svjetlu. Čestitke momčadi Zadra na osvojenom turniru. 

Osim osvojenih srebrnih medalja, osvojena je i pojedinačna nagrada te je najboljim golmanom turnira proglašen Emanuel Jurjević

Za momčad Abeceda nastupili su: Emanuel Jurjević, Rino Blaslov, Vice Ukalović, Tonći Mrva, Matija Vukosav, Marino Stojanov, Luka Bljajić, Ante Vulelija, Lukas Devčić i Petar Bušić. Trener: Roko Prtenjača.